WordPress je moderno odprtokodno računalniško okolje za razvoj spletnih strani s poudarkom na estetiki, spletnih standardih in uporabnosti. Je eno izmed najbolj priznanih in razširjenih plaftform za postavitev spletnih mest, trgovin, portalov ali aplikacij po meri že več kot 15 let (od leta 2003).

WordPress se razvil je v najbolj popularen sistem za urejanje spletnih vsebin (CMS) na svetu. Na WordPress CMS temelji več kot 50% vseh spletnih strani na svetu in skoraj 40% vseh spletnih strani v Sloveniji.

Vir:

  • https://trends.builtwith.com/cms/country/Slovenia
  • https://trends.builtwith.com/cms/traffic/Entire-Internet

Zakaj se odločiti za WordPress CMS sistem?

Potrebujete delovno okolje, ki lahko raste z vami in sledi hitrimi spremembami v tehnologiji? WordPress vztrajno pridobiva na moči, saj je uporabniku prijazen, enostaven za vzdrževanje in vam pomaga zmanjšati svoje stroške spletnega poslovanja.

V nadaljevanju predstavljamo prednosti uporabe tega sistema.

Je enostaven za uporabo

Po tem, ko je sistem nameščen in konfiguriran lahko vse ostalo upravljate s pomočjo enostavnega vmesnika, ki od vas ne zahteva programerskih znanj.

Podjetjem, ki uporabljajo WordPress za komercialne namene, ni potrebno vlagati dodatnega časa in denarja v usposabljanje svojih zaposlenih za uporabo tega sistema. Vse kar o platformi rabite vedeti vas naučimo mi.

Spletne strani lahko urejate kjerkoli in kadarkoli

Do uporabniškega vmesnika dostopate s pomočjo brskalnikov. V sistem lahko dostopate in z stranmi upravljate iz kateregakoli računalnika, ki je priključen na internet.

Uredniški sistem omogoča, da dodamo neomejeno število uporabnikov in za vsakega izmed njih določimo pravice dostopa.

Vaše spletno mesto raste skupaj z vašim podjetjem

WordPress spletne strani so zelo fleksibilne. Omogočeno nam je tako rekoč neomejeno dodajanje strani, galerij, spletnih obrazcev, … Vaša spletna stran bo popolnoma zadovoljila vaše potrebe, ko boste na začetku podjetniške poti, kot tudi kasneje, ko bo vaša ekipa štela več članov.

Spletne strani na iskalnikih zasedajo višja mesta

Programska koda, na kateri bazira sistem je čista in enostavna, zaradi česar spletni iskalniki vsebino prebirajo in indeksirajo hitreje. Spletna mesta, ki temeljijo na WordPress CMS, so bolj SEO prijazna in se na spletnih iskalnikih uvrščajo na višja mesta.

Omogoča enostavno urejanje vsebin

Sistem omogoča enostavno urejanje vsebin po sistemu “drag and drop” (povleci in spusti). Posamezne module vsebine lahko s pomočjo urejevalnika preprosto prenesete na novo pozicijo, brez da bi potrebovali programersko znanje.

Podpora za večjezičnost

WordPress CMS omogoča postavitev spletnega mesta v več jezikih hkrati ter tudi naknadno dodajanje novih jezikov.

Skladnost s spletnimi standardi

Vsak del kode na vašem novem spletnem mestu bo v celoti v skladu s standardi W3C. Zagotovljeno je pravilno delovanje in prikazovanje spletnih mest v najpogostejših brskalnikih kot so Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome in Safari, ki delujejo na različnih operacijskih sistemih.

Razširljivost z vtičniki

WordPress omogoča nadgradnjo spletnega mesta s tako rekoč tisočimi moduli. Na vaše spletno mesto lahko dodamo napredne galerije, forume, pripomočke za socialne medije, zaščito pred neželeno pošto, koledarje, natančne nastavitve za SEO optimizacijo, napredne kontaktne obrazce in še mnogo več.

Preprosta nadgradnja spletnega mesta

Delo z WordPress vmesnikom je tako učinkovito, da lahko stran enostavno nadgradimo ali se odločimo za celovito spremembo videza. To je še posebej pomembno za podjetja, ki še iščejo svoje mesto na trgu in še nimajo definirane celostne grafične podobe.

Oglejte si še razširjen seznam osnovnih funkcionalnosti in seznam dodatnih funkcionalnosti, ki vam jih nudi WordPress in jih najpogosteje namestimo našim partnerjem.